Begeleiding

De boeken 'Voluit leven', 'Dit is jouw leven', 'Compassie als sleutel tot geluk' en 'Leven met pijn' worden in Nederland volop toegepast in de gezondheidszorg, arbeidshulpverlening en revalidatiezorg.

Voluit leven (online)

Het boek 'Voluit leven' is gebaseerd op mindfulness en acceptance and commitment therapy. Het wordt al tien jaar gebruikt in de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg en arbeidshulpverlening. De inhoud is ook via een online module beschikbaar. De kern is dat je leert omgaan met klachten en hierdoor ruimte creëert om je leven (opnieuw) vorm te geven.

Dit is jouw leven

Het boek 'Dit is jouw leven' is gebaseerd op de positieve psychologie. Het boek wordt toegepast in coachingstrajecten in de geestelijke gezondheidszorg en arbeidshulpverlening.

Naast aandacht voor klachten is er ook aandacht voor mentale gezondheid. Samen met de coach of therapeut onderzoek je waar je hulp kunt gebruiken om je mentale gezondheid en weerbaarheid te vergroten.

Compassie als sleutel tot geluk

Het boek 'Compassie als sleutel tot geluk is bedoeld voor zelfkritische mensen met overbelasting en stress. Het boek wordt gebruikt in een kortdurend traject in de huisartsenpraktijk, de basis-GGZ of bij een coach. Het blijkt dat compassie een belangrijke factor is bij mentale gezondheid en preventie van burn-out. Hoe meer compassie, hoe meer veerkracht en positief psychologisch functioneren.

Leven met pijn

Het boek 'Leven met pijn' is een bewerking van het boek 'Voluit leven' en specifiek geschreven voor mensen met pijn- en vermoeidheidsklachten. Het is gebaseerd op mindfulness en acceptance and commitment therapy. Het boek wordt toegepast in de huisartsenpraktijk en revalidatiezorg.

Voluit leven, Voluit leven boek, Voluit leven Ernst Bohlmeijer
Ernst Bohlmeijer Positieve psychologie, Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergn
Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen, Ernst Bohlmeijer compassie
Ernst Bohlmeijer Voluit leven, Ernst Bohlmeijer boeken