Boeken

 
Voluit leven

 

Het zelfhulpboek Voluit leven. Mindfulness en de kunst van het aanvaarden beschrijft een gestructureerd programma voor mensen met milde psychische klachten. Het programma is gebaseerd op mindfulness en ACT (acceptance and commitment therapy). Je leert je huidige situatie aanvaarden en hierdoor ruimte vrijmaken voor hetgeen je kunt veranderen. Ook leer je leven naar wat je belangrijk vindt. Als je ernstigere klachten hebt, raden we het aan om het programma onder begeleiding te doorlopen.

Lees meer >

 

Het boek is verkrijgbaar in iedere boekhandel.

Wij verwijzen voor het bestellen naar de webshop van Boom uitgevers Amsterdam.

Informatie voor professionals:

Het programma Voluit leven is vertaald in het Duits, Engels en Deens.

Het is erkend als 'zinnige zorg' door Zorgverzekeraar VGZ en positief beoordeeld door het RIVM. De inhoud is ook beschikbaar als eHealth-module.

In het handboek Voluit leven. Handleiding voor professionals zijn alle (groeps)draaiboeken en protocollen opgenomen voor het begeleiden van mensen.

Voluit leven

28,95

Vervolg op Voluit leven

In het boek Dit is jouw leven ligt de nadruk op het verder ontwikkelen van wat belangrijk voor je is. Aan de hand van acht thema's uit de positieve psychologie leer je je veerkracht en welzijn versterken. Het boek is vooral geschikt voor mensen die (redelijk) zijn hersteld van psychische klachten en hun leven verder richting willen geven.

Lees meer >
 

Het zelfhulpboek Leven met pijn. De kunst van het aanvaarden is gebaseerd op het boek Voluit leven. Het is bedoeld voor mensen met pijn- en vermoeidheidsklachten. Zo is het ook geschikt voor mensen met post-covidklachten.

Informatie voor professionals:

Wij schreven diverse (gratis) protocollen en draaiboeken die gebruikt kunnen worden in een behandeltraject. Deze zijn te vinden op de website van Boom uitgevers Amsterdam.

ditisjouwleven-vlak.jpg

30,95

Audio Leven met pijn

34,50

Overige zelfhulpboeken over compassie, mindfulness en emoties

 

  • Het boek Compassie als sleutel tot geluk is geschreven voor mensen met veel zelfkritiek. Zelfkritiek blijkt een rol te spelen bij het ontstaan en in stand houden van psychische klachten. Je leert zelfkritiek verminderen en compassie voor jezelf en anderen vergroten.
     

  • Het boek Ik ben altijd ergens anders. Over mindfulness en leven met aandacht beschrijft op toegankelijke wijze hoe je denkpatronen kunt doorbreken door te leven met aandacht. Het bevat (achtergrond)informatie over mindfulness.
     

  • Het boek Mindfulness in tijden van tegenslag beschrijft hoe je veerkracht en balans kunt vinden tijdens moeilijke situaties door gebruik te maken van mindfulnessbeoefening.
     

  • Het boek Emoties. Wat doe je ermee? is geschreven voor mensen die willen leren emoties te reguleren waardoor ze op een natuurlijke manier worden afgewikkeld en constructief verlopen.

​​