Workshop Positieve psychologie en welbevindentherapie
Deze workshop is in 2020 alleen op locatie te boeken.
  • Klik hier voor informatie over het organiseren van een incompanytraining.
  • Klik hier voor informatie over het samen inkopen van een training.

Algemeen

Er is steeds meer bewijs dat welbevinden een essentieel onderdeel is van geestelijke gezondheid. Verminderd welbevinden maakt de kans op (terugkeer van) psychische stoornissen veel groter. Er is pas sprake van volledig of duurzaam herstel als een cliënt voldoende welbevinden ervaart en het vermogen tot adaptatie bezit. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat positieve psychologische interventies het welbevinden duurzaam kunnen vergroten. Positieve emoties, dankbaarheid, optimisme, zelfcompassie, het benutten van sterke kanten en positieve relaties zijn bronnen van veerkracht en adaptatie. In deze workshop maak je kennis met een nieuw model voor duurzame geestelijke gezondheid. Het model integreert een klachtgerichte en persoonsgerichte benadering. Je leert hoe je het welbevinden van cliënten kunt vergroten door bovenstaande positieve bronnen te versterken. 

 

Na de training ben je in staat om positief psychologische interventies toe te passen in therapie en coaching. Je ontvangt het draaiboek voor de groepscursus 'Dit is jouw leven', een samenhangende cursus gebaseerd op de positieve psychologie. Ook ben je na afloop in staat om individuele welbevindentherapie te geven.

Voor wie?

De training is geschikt voor hulpverleners werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg (maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, preventiewerkers en psychologen) die niet alleen klachtgericht maar ook krachtgericht willen werken. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal een relevante HBO-opleiding hebben afgerond. Indien je de interventie als groepsaanbod wilt aanbieden, gaan we er vanuit dat je ervaring hebt met het begeleiden van groepen.

Locatie

-

Datum

Schrijf je in op onze mailinglijst om op de hoogte gehouden te worden van de eerstvolgende trainingsdag met open inschrijving.

Studiebelasting

Naast de trainingsdag 8 uur zelfstudie (doorwerken boek 'Dit is jouw leven' en draaiboek).

Aantal deelnemers

-

Docent(en)

-

Literatuur

Vooraf aan te schaffen (niet in cursusprijs inbegrepen):

Bohlmeijer, E.T. & M.L. Hulsbergen (2013). Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.

Aanbevolen literatuur (niet in cursusprijs inbegrepen):

E.T. Bohlmeijer, L. Bolier, G. Westerhof & J.A. Walburg (2013). Handboek Positieve Psychologie. Theorie. Onderzoek. Toepassingen. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.

Prijs

-

Inschrijving

-

Accreditatie

-

 

 

Dit+is+jouw+leven.jpg