Deskundigheid aanbieder Voluit leven (online)
Sinds 2007 geven wij trainingen voor professionals om met de interventie 'Voluit leven (online)' te werken. Aanvankelijk was er nog nauwelijks nascholing op het gebied van acceptance and commitment therapy. Mindfulnessopleidingen werden al volop aangeboden. Dit is volkomen veranderd. Op veel plekken in Nederland is nu ook nascholing te volgen op het gebied van acceptance and commitment therapy.
Wij bieden nog steeds de eendaagse nascholingscursus Voluit leven en incompanytrainingen aan maar willen hier aangeven dat het mogelijk is om cliënten te begeleiden als je elders nascholing hebt gevolgd op het gebied van mindfulness en/of acceptance and commitment therapy.
Beroepsachtergrond
Hieronder vind je enkele adviezen over de deskundigheid omdat de interventie 'Voluit leven (online)' een interventie is die is bedoeld voor mensen met depressieve- en angststoornissen en juiste begeleiding belangrijk is.

Wij raden aan om de interventie aan te bieden als je minimaal bent opgeleid op HBO-niveau en werkzaam bent in de geestelijke gezondheidszorg als maatschappelijk werker, praktijk ondersteuner huisarts, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, preventiewerker, arts, psycholoog of psychotherapeut.

Als je de interventie in een groep wilt aanbieden, is het van belang om ervaring te hebben met het geven van groepstrainingen en kennis hebt van groepsdynamische processen.

Aanbevolen literatuur

De onderstaande boeken raden wij aan:

voluitleven.jpg
Voluit leven