Extra materiaal voor professionals

Overzicht interventies

Voluit leven

In deze cursus werken cliënten met de online module of het boek Voluit leven. De interventie is gebaseerd op mindfulness en acceptance and commitment therapy.

Voluit leven wordt toegepast in de POH-praktijk, basis-GGZ, specialistische GGZ, algemene ziekenhuizen, militaire GGZ en verslavingszorg.

Alle bestaande protocollen zijn opgenomen in het boek Voluit leven, handleiding voor professionals. Achtergrond, toepassingen en draaiboeken.

Klik hier voor meer informatie en bestellen, 29,95 >

Een goed leven met een psychische stoornis

In de cursus 'Een goed leven met een psychische stoornis' wordt gebruik gemaakt van het boek Dit is jouw leven. De interventie is gebaseerd op de positieve psychologie.

De cursus 'Goed leven met een psychische stoornis' is bedoeld voor mensen die (redelijk) stabiel zijn in het omgaan met psychische klachten maar hulp kunnen gebruiken bij persoonlijk herstel en het vormgeven van hun leven. De cursus helpt mensen hun welbevinden en weerbaarheid te vergroten.

Het draaiboek voor begeleiders en het werkboek voor cliënten zijn gratis verkrijgbaar.

Klik hier om deze te downloaden, gratis >

Compassie bij chronische stress en uitputtingsklachten

In deze cursus werken cliënten met het boek Compassie als sleutel tot geluk.

De interventie is gebaseerd op Compassion focused therapy en kan in vijf gesprekken worden toegepast in de POH-praktijk of basis-GGZ voor mensen met spanningsklachten.

Het draaiboek voor begeleiders is gratis verkrijgbaar.

Klik hier om deze te downloaden, gratis >

Leven met pijn

Het boek Leven met pijn is een bewerking van het boek Voluit leven specifiek voor mensen met pijn- en vermoeidheidsklachten.

Het boek wordt gebruikt in de huisartsenpraktijk en revalidatiesetting. Voor professionals schreven wij een handleiding.

Klik hier voor meer informatie en bestellen, 16,50 >