Vitale mensen, vitale medewerkers


Positieve psychologie in organisaties

Het programma 'Dit is jouw leven' verscheen in boekvorm (inmiddels zevende druk) en beschrijft een integraal aanbod van interventies uit de positieve psychologie gericht op het vergroten van welzijn en het tot bloei laten komen van mensen. Het programma kan zelfstandig worden doorlopen of in combinatie met enkele coachingsgesprekken. Het is bij uitstek een programma dat kan worden ingezet in organisaties om veerkracht van medewerkers te versterken.

Voor wie?

Het programma 'Dit is jouw leven' is bedoeld voor mensen die het leven als onbevredigend ervaren en bereid zijn om de aandacht te verbreden en zich te richten op de mogelijkheden van persoonlijke groei, en het vergroten van veerkracht en welbevinden. Het stelt mensen in staat om een plezierig, betrokken en betekenisvol leven te leiden, ook wanneer mensen last hebben van onvrede en lichamelijke of psychische klachten.

Inhoud

'Dit is jouw leven' bestaat uit acht modules en brengt wetenschappelijk bewezen effectieve interventies samen. Afhankelijk van waar de schoen wringt kunnen mensen kiezen voor een of meerdere modules (of het gehele programma doorwerken).

De volgende thema's komen aan de orde:

- aandacht voor positieve emoties

- bewustwording van sterke kanten

- het benutten en inzetten van sterke kanten

- optimisme

- posttraumatische groei

- positieve relaties

- spiritualiteit

- zelfcompassie

Coaching

'Dit is jouw leven' leent zich goed voor een kortdurend coachingstraject. Ben je HRM-medewerker en heb je interesse in coachingstrajecten voor medewerkers? Stuur dan een mail aan info@voluitleven.nl

Staffelkorting op boeken

Bij een bestelling van meer dan 10 boeken geven wij staffelkorting. Klik hier voor het overzicht.