top of page
Workshop Positieve psychologie

Algemeen

Er is steeds meer bewijs dat welbevinden een essentieel onderdeel is van geestelijke gezondheid. Verminderd welbevinden maakt de kans op (terugkeer van) psychische stoornissen veel groter. Er is pas sprake van volledig of duurzaam herstel als een cliënt voldoende welbevinden ervaart en het vermogen tot adaptatie bezit. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat positieve psychologische interventies het welbevinden duurzaam kunnen vergroten. Positieve emoties, dankbaarheid, optimisme, zelfcompassie, het benutten van sterke kanten en positieve relaties zijn bronnen van veerkracht en adaptatie. In deze training maak je kennis met een nieuw model voor duurzame geestelijke gezondheid. Het model integreert een klachtgerichte en persoonsgerichte benadering. Je leert hoe je het welbevinden van cliënten kunt vergroten door bovenstaande positieve bronnen te versterken. 

 

Na de training ben je in staat om positief psychologische interventies toe te passen in therapie en coaching. Ook ben je na afloop in staat om individuele welbevindentherapie te geven.

Voor wie?

De training is geschikt voor hulpverleners werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg (maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, preventiewerkers en psychologen) die niet alleen klachtgericht maar ook krachtgericht willen werken. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal een relevante HBO-opleiding hebben afgerond. Indien je de interventie als groepsaanbod wilt aanbieden, gaan we er vanuit dat je ervaring hebt met het begeleiden van groepen.

Incompanytraining

Klik hier voor informatie over het organiseren van een online incompanytraining van twee dagdelen.

Literatuur

Vooraf aan te schaffen:

Bohlmeijer, E.T. & M.L. Hulsbergen (2013). Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.

Informatie en bestellen >

 

Aanbevolen literatuur:

E.T. Bohlmeijer, L. Jacobs, N. Westerhof & J.A. Walburg (2021). Handboek Positieve Psychologie. Theorieonderzoek en Interventies (herziening). Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.

Informatie en bestellen >

Gratis draai- en werkboek:

Hulsbergen, M.L. & E.T. Bohlmeijer (2019). Een goed leven met een psychische aandoening. Handleiding voor therapeuten. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.

&

Hulsbergen, M.L. & E.T. Bohlmeijer (2019). Een goed leven met een psychische aandoening. Werkboek voor cliënten. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.

Download hier >

Goed leven met, Training in positiviteit, Tip app
Goed leven met, Training in positiviteit, Tip app
Goed leven met, Training in positiviteit, Tip app
bottom of page