top of page
Boeken

De boeken zijn te koop in iedere boekhandel. Wij verwijzen via links naar de webshop van uitgeverij Boom voor meer informatie en bestellen.

Voluit leven

Het zelfhulpboek Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden beschrijft een gestructureerd programma voor mensen met psychische klachten. Het programma is gebaseerd op mindfulness en acceptance and commitment therapy. Je leert de huidige situatie aanvaarden waardoor ruimte ontstaat te leven naar wat je belangrijk vindt.

Het boek is vertaald in het Engels, Duits en Deens.

Binnenkort verschijnt er een herziene versie van het boek.

Bestel >

Compassie als sleutel tot geluk

Het zelfhulpboek Compassie als sleutel tot geluk is geschreven voor mensen met veel zelfkritiek en daar vanaf willen. Zelfkritiek blijkt een rol te spelen bij het ontstaan en in stand houden van psychische klachten. Je leert zelfkritiek verminderen en compassie voor jezelf en anderen vergroten.

Bestel >

Ik ben altijd ergens anders

Het zelfhulpboek Ik ben altijd ergens anders. Over mindfulness en leven met aandacht beschrijft op toegankelijke wijze hoe je denkpatronen kunt doorbreken door te leven met aandacht. Het bevat oefeningen en informatie over mindfulness.

Bestel >
 

Mindfulness in tijden van tegenslag

Het zelfhulpboek Mindfulness in tijden van tegenslag beschrijft hoe je veerkracht en balans kunt vinden in moeilijke situaties door gebruik te maken van mindfulnessbeoefening.

Bestel >
 

Emoties. Wat doe je ermee?

Het zelfhulpboek Emoties. Wat doe je ermee? is geschreven voor mensen die willen leren emoties te reguleren waardoor ze op een natuurlijke manier worden afgewikkeld en constructief verlopen.

Bestel >
 

Dit is jouw leven

Het zelfhulpboek Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie

is geschreven als een vervolg op het boek Voluit leven met het doel mensen verder tot bloei te laten komen.

Bestel >

De kracht van dankbaarheid

Het zelfhulpboek De kracht van dankbaarheid is geschreven voor mensen die meer vreugde willen ervaren in het leven.

Bestel >

Leven met pijn

Het zelfhulpboek Leven met pijn. De kunst van het aanvaarden is gebaseerd op het boek Voluit leven. Het is bedoeld voor mensen met pijn- en vermoeidheidsklachten.

Bestel >

Voluit leven: Handleiding voor professionals

Het boek Voluit leven: Handleiding voor professionals. Achtergrond, toepassingen en draaiboeken ondersteunt de manier waarop Voluit leven wordt toegepast als interventie in de behandelpraktijk. Naast het theoretische fundament is er aandacht voor diverse settings en zijn er praktische draaiboeken en protocollen opgenomen. Het boek biedt volop handvatten voor professionals die worden getraind in het werken volgens deze methodiek.

Bestel >

Praktijkboek Gedragstherapie deel 1 en 2

Dit tweedelige naslagwerk voorziet in de behoefte aan toegankelijke en praktijkgerichte literatuur over cognitieve gedragstherapie en geeft uitleg over het gedragstherapeutische proces, functie- en betekenisanalyse, de holistische theorie en interventies.

Bestel >

Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut

In het boek Mindfulness - De aandachtsvolle therapeut wordt mindfulness als methode én als levensvisie beschreven. Het uitgangspunt in dit boek is het cognitief gedragstherapeutisch denkkader. Voor het verbeteren van de therapeutische relatie en door het zelf beoefenen van mindfulness leer je hoe je mindfulness op meerdere vlakken in je leven kunt toepassen. 

Bestel >

Transdiagnostische factoren

In het boek Transdiagnostische factoren. Theorie en praktijk leveren toonaangevende auteurs op hun vakgebied een bijdrage aan het eerste Nederlandstalige boek over factoren die diverse vormen van psychopathologie veroorzaken of versterken. Onder meer verslavingsgedrag, eet- en slaapstoornissen, zelfbeeld, existentiële angst en leefstijl komen aan bod.

Bestel >

Voluit leven (herziening)

Voluit leven (herziening)

Compassie

Compassie

Voluit leven. Handleiding voor professionals

Voluit leven. Handleiding voor professionals

Praktijkboek gedragstherapie

Praktijkboek gedragstherapie

Praktijkboek gedragstherapie deel 2

Praktijkboek gedragstherapie deel 2

Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut

Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut

Transdiagnostische factoren. Theorie en praktijk

Transdiagnostische factoren. Theorie en praktijk

Vakliteratuur
bottom of page