Boeken
 
Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden

Veel mensen ervaren hun leven als onbevredigend omdat zij last hebben van psychisch leed zoals angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid. Pas als deze klachten zijn overwonnen kan ik met mijn leven beginnen, zo is de overtuiging. De strijd tegen deze klachten staat dan centraal in het leven.

Dit boek laat zien dat dit niet werkt en biedt een alternatief. Leed is onlosmakelijk verbonden met leven. Wanneer je dit erkent en aanvaardt stop je het dagelijks gevecht. Er ontstaat ruimte om nu te doen wat je werkelijk belangrijk vindt. Dan leef je voluit en ervaar je voldoening met de wisselvalligheden in het leven.

 

'Voluit leven' verscheen in 2009, is vertaald in het Engels, Duits en Deens, en beleeft inmiddels zijn 17e oplage.

De inhoud van dit boek is ook via een online module beschikbaar.

Reviews en bestellen >>

Meer lezen >>

Voluit leven online >>

Voluit leven, Voluit leven boek, Voluit leven Ernst Bohlmeijer
17e druk
 
Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie

Wat zou er gebeuren wanneer je jezelf de vraag stelt wat er goed is aan jou en aan jouw leven? Wat zou er gebeuren wanneer je waardeert wat er al is en vriendelijk bent naar jezelf? Wat zou er gebeuren als je je talenten ontdekt en die meer gaat gebruiken, wanneer je durft te veranderen door wat je meemaakt, en eerlijk communiceert over je behoeften? Dan kom je tot bloei. Dan ontdek je hoe je een plezierig, beketenisvol en betrokken leven kunt leiden.

Dit boek gaat over levenskunst. Maar in plaats van een boek waarmee je jezelf kunt verbeteren, gaat het om 'ont-beteren'. Levenskunst is eerder het loslaten van bepaalde patronen dan het jezelf opleggen van eisen waaraan je moet voldoen. Het gaat om ruimte maken, jezelf toestaan te zijn wie je bent. Dan komt er ruimte voor inspiratie, levensvreugde en groei.

'Dit is jouw leven' verscheen in 2013 (inmiddels 7e oplage) en is vertaald  in het Engels.

Reviews en bestellen >>

Lees meer op www.meerwelbevinden.nl >>

Floreren, Positieve psychologie, welbevinden
7e druk
 
Compassie als sleutel tot geluk. Voorbij stress en zelfkritiek

Ruim een miljoen mensen in Nederland hebben last van chronische stress en overbelasting. Zij vinden onvoldoende de balans tussen (in)spanning en ontspanning. Wanneer je chronische stress ervaart is het niet alleen moeilijk om gelukkig te zijn, stress is ook een belangrijke oorzaak van burnout, angst en depressie. Een veelvoorkomende bron van chronische stress ligt in onszelf: we zijn kritisch op onszelf en stellen hoge eisen aan onszelf. Ook kunnen we het moeilijk vinden om de kwetsbaarheid en het leed van anderen en onszelf te erkennen en toe te staan.

In het boek 'Compassie als sleutel tot geluk' leer je stapsgewijs het vermogen tot (zelf)compassie te ontwikkelen. Onderzoek laat zien dat zelfcompassie een sterke bijdrage levert aan ontspanning en geluk.

 

'Compassie als sleutel tot geluk' verscheen in 2015 (inmiddels 5e oplage).

Reviews en bestellen >>

Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen, Ernst Bohlmeijer compassie
5e druk
De kracht van dankbaarheid

Dankbaarheid is een van de krachtigste mogelijkheden om het leven intensiever en vreugdevoller te maken. Het vergroot bovendien je veerkracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden. En het goede nieuws is: dankbaarheid kun je trainen. Dit inspirerende en praktische boek geeft je inzicht in de verschillende soorten dankbaarheid en toont je aan de hand van concrete oefeningen hoe je meer dankbaarheid in je leven kunt ervaren, waardoor je jezelf in een positieve, zichzelf versterkende spiraal brengt.

Lees meer >>

Reviews en bestellen >>

De kracht van dankbaarheid Ernst Bohlmeijer
 
Ik ben altijd ergens anders. Over mindfulness en leven met aandacht

Ben jij ook altijd bezig met morgen of met gisteren? Zo verblijf je urenlang ergens anders, zonder dat je het in de gaten hebt. Je wordt bang voor iets wat zou kunnen gebeuren of somber over iets wat allang voorbij is. Het kan ook zijn dat je nastreeft dat morgen alles anders wordt: dat je meer geld hebt, of meer vrije tijd, een leukere partner vindt of meer aanzien krijgt. Veel mensen herkennen dit, maar beseffen niet welke consequenties dit heeft: wanneer je altijd ergens anders bent, gaat het leven aan je voorbij. 

In dit boek wordt beschreven hoe je deze denkpatronen doorbreekt door te leven met aandacht. Er wordt gebruik gemaakt van mindfulnessoefeningen die eeuwenoud zijn, en al tientallen jaren met succes worden toegepast in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Na het lezen van dit boek lukt het je om steeds vaker aanwezig te zijn: in het hier en nu.

 

Reviews en bestellen >>

Mindfulness Monique Hulsbergen
Mindfulness in tijden van tegenslag

Het leven kent behalve hoogtepunten ook dieptepunten. Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode door. Het kan dan gaan om voortdurend terugkerende ergernissen (de dagelijkse file, of kleine kinderen die niet willen eten), aanhoudende problemen (conflicten met een ex-partner of een huis dat almaar niet verkocht wordt) of acute stress (ontslag, ziekte of echtscheiding). Al deze zaken hebben gemeenschappelijk dat ze veel stress geven en onze veerkracht zeer op de proef wordt gesteld.
Dit toegankelijke boek is geschreven voor mensen die een manier zoeken om moeilijke omstandigheden het hoofd te bieden. De auteur laat zien hoe je met mindfulness je veerkracht versterkt en balans vindt. Daardoor ontstaat ruimte voor persoonlijke groei en voor een nieuwe betekenis in het leven.

Reviews en bestellen >>

Mindfulness in tijden van tegenslag Monique Hulsbergen
Emoties. Wat doe je ermee? Creëer een evenwichtig emotioneel leven

Iedereen heeft emoties, want zonder emoties zouden we niet overleven. Een emotie is een signaal dat er iets belangrijks speelt, een emotie zet ons aan tot actie. Maar emoties kunnen ook met ons op de loop gaan en tot schadelijke acties leiden. We kunnen er helemaal in verstrikt raken. Wanneer we in een emotie gevangen zijn, hebben we oogkleppen op en gaan we maar door. Totdat we onze blik verbreden en zien dát we emotioneel zijn en waar dit ons brengt.

In dit boek wordt beschreven wat emoties zijn, hoe je ze herkent en wanneer je er last van krijgt. Je leest over het verschil tussen destructieve en constructieve uitingsvormen en wat je kunt doen om emoties te reguleren. Je krijgt handvatten voor een evenwichtig emotioneel leven door duidelijke uitleg en oefeningen. Na adviezen voor het verwerken van emotionele gebeurtenissen sluit het boek af met het belang van het ervaren van plezierige emoties en hoe je deze versterkt

Reviews en bestellen >>

Emoties Monique Hulsbergen
Leven met pijn. De kunst van het aanvaarden

Het boek 'Leven met pijn' is een bewerking van het boek 'Voluit leven' met specifieke aandacht voor pijn- en vermoeidheidsklachten.

Een op de vijf volwassenen heeft last van langdurige pijn. Wanneer je langdurig pijnklachten hebt, heeft dit grote invloed op je leven. Je stemming wordt beïnvloed door pijn en het belemmert je in je dagelijkse bezigheden en relaties. Waarschijnlijk herken je dat de strijd tegen pijn centraal is komen te staan in je leven.

Dit boek laat zien hoe je ondanks en met de pijn een waardevol leven kunt leiden. Je ervaart hoe energie ontstaat wanneer je het gevecht tegen de pijn loslaat. En hoe je deze energie vervolgens kunt richten op wat je belangrijk vindt.

'Leven met pijn' verscheen in 2010 (inmiddels 8e oplage).

Voor reviews en bestellen >>

​​​

Ernst Bohlmeijer Voluit leven, Ernst Bohlmeijer boeken
8e druk