top of page
Boeken

De boeken zijn te koop in iedere boekhandel. Wij verwijzen voor een bestelling naar de webshop van uitgeverij Boom.

Zelfhulpboeken kunnen bijdragen aan het vergroten van welbevinden. Ze vormen echter geen vervanging voor professionele hulp. Als je ernstige klachten hebt of twijfelt, raden we aan advies in te winnen bij de huisarts.

Zelfhulpboeken

Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden

Het boek Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden beschrijft een gestructureerd programma voor mensen met psychische klachten. Het programma is gebaseerd op mindfulness en acceptance and commitment therapy. Je leert de huidige situatie aanvaarden waardoor ruimte ontstaat te leven naar wat je belangrijk vindt.

Het boek is vertaald in het Engels, Duits en Deens.

Lees meer >

Bestel >

Compassie als sleutel tot geluk. Voorbij stress en zelfkritiek

Het boek Compassie als sleutel tot geluk. Voorbij stress en zelfkritiek is geschreven voor mensen met veel zelfkritiek en daar vanaf willen. Zelfkritiek blijkt een rol te spelen bij het ontstaan en in stand houden van psychische klachten. Je leert zelfkritiek verminderen en compassie voor jezelf en anderen vergroten.

Lees meer >

Bestel >

Ik ben altijd ergens anders. Over mindfulness en leven met aandacht

Het boek Ik ben altijd ergens anders. Over mindfulness en leven met aandacht beschrijft op toegankelijke wijze hoe je denkpatronen kunt doorbreken door te leven met aandacht. Het bevat oefeningen en informatie over mindfulness.

Bestel >
 

Mindfulness in tijden van tegenslag

Het boek Mindfulness in tijden van tegenslag.  beschrijft hoe je veerkracht en balans kunt vinden in moeilijke situaties door gebruik te maken van mindfulnessbeoefening.

Bestel >
 

Emoties. Wat doe je ermee?

Het boek Emoties. Wat doe je ermee? is geschreven voor mensen die willen leren emoties te reguleren waardoor ze op een natuurlijke manier worden afgewikkeld en constructief verlopen.

Bestel >
 

Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie

Het boek Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie

is geschreven als een vervolg op het boek Voluit leven met het doel mensen verder tot bloei te laten komen.

Het boek is vertaald in het Engels.

In het najaar 2024 verschijnt een herziening van dit boek onder de titel Kwetsbaar en krachtig. Een nieuw evenwicht vinden in je leven.

Lees meer >

Bestel of reserveer de vernieuwde editie >

De kracht van dankbaarheid

Het boek De kracht van dankbaarheid is geschreven voor mensen die meer vreugde willen ervaren in het leven.

Lees meer >

Bestel >

Leven met pijn. De kunst van het aanvaarden

Het boek Leven met pijn. De kunst van het aanvaarden is gebaseerd op het boek Voluit leven. Het is bedoeld voor mensen met pijn- en vermoeidheidsklachten.

Bestel >

Vakliteratuur

Voluit leven: Handleiding voor professionals.

Het boek Voluit leven: Handleiding voor professionals. Achtergrond, toepassingen en draaiboeken ondersteunt de manier waarop Voluit leven wordt toegepast als interventie in de behandelpraktijk. Naast het theoretische fundament is er aandacht voor diverse settings en zijn er praktische draaiboeken en protocollen opgenomen. Het boek biedt volop handvatten voor professionals die werken volgens deze methodiek.

Bestel >

Praktijkboek Gedragstherapie deel 1 en 2

Dit tweedelige naslagwerk voorziet in de behoefte aan toegankelijke en praktijkgerichte literatuur over cognitieve gedragstherapie en geeft uitleg over het gedragstherapeutische proces, functie- en betekenisanalyse, de holistische theorie en interventies.

Bestel >

Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut

In het boek Mindfulness - De aandachtsvolle therapeut (2009) wordt mindfulness als methode én als levensvisie beschreven. Het uitgangspunt in dit boek is het cognitief gedragstherapeutisch denkkader. Voor het verbeteren van de therapeutische relatie en door het zelf beoefenen van mindfulness leer je hoe je mindfulness op meerdere vlakken in je leven kunt toepassen. 

Bestel >

Transdiagnostische factoren. Theorie en prakijk

In het boek Transdiagnostische factoren. Theorie en praktijk (2014) leveren toonaangevende auteurs op hun vakgebied een bijdrage aan het eerste Nederlandstalige boek over factoren die diverse vormen van psychopathologie veroorzaken of versterken. Onder meer verslavingsgedrag, eet- en slaapstoornissen, zelfbeeld, existentiële angst en leefstijl komen aan bod.

Bestel >

Een goed leven met een psychische aandoening. Handleiding voor trainers en werkboek voor cursisten

Voor mensen die willen leren omgaan met een psychische aandoening is er de cursus Goed leven met een psychische aandoening. De cursus biedt een manier om de aandoening een plek te geven in je leven en tegelijkertijd meer ruimte te laten ontstaan voor welbevinden.

Wij schreven een handleiding voor therapeuten en een aanvullend werkboek voor cliënten naast het zelfhulpboek Dit is jouw leven.

Ze zijn gratis te downloaden via de website van uitgeverij Boom.

Download >

Een vijf-gesprekken model voor mensen met chronische stress en uitputtingsklachten.

Bij het boek Compassie als sleutel tot geluk schreven wij  een protocol voor begeleide zelfhulp in de huisartsenpraktijk en basis-ggz. Dit protocol biedt een handleiding waarbij de cliënt het zelfhulpboek doorwerkt en daarnaast vijf begeleidende gesprekken ontvangt.

Het is gratis te downloaden via de website van uitgeverij Boom.

Download >

Voluit leven (herziening)

Voluit leven (herziening)

Compassie

Compassie

Kwetsbaar en krachtig_voorplat_DEF_edited

Kwetsbaar en krachtig_voorplat_DEF_edited

Voluit leven handleiding voor professionals

Voluit leven handleiding voor professionals

Praktijkboek gedragstherapie

Praktijkboek gedragstherapie

Praktijkboek gedragstherapie deel 2

Praktijkboek gedragstherapie deel 2

Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut

Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut

Transdiagnostische factoren. Theorie en praktijk

Transdiagnostische factoren. Theorie en praktijk

Zelfhulpboeken
Vakliteratuur
bottom of page