Boeken

De boeken zijn bedoeld voor mensen die hun veerkracht willen versterken ook in de aanwezigheid van klachten en/of moeilijke omstandigheden.

We raden het aan om professionele hulp te zoeken wanneer je ernstige klachten hebt.

 
Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden

Het boek 'Voluit leven' is gebaseerd op mindfulness en acceptance and commitment therapy. Het boek is geschreven als zelfhulpboek en wordt door de gestructureerde opzet ook al tien jaar gebruikt in de gezondheidszorg, verslavingszorg en arbeidshulpverlening. De kern is dat je leert omgaan met klachten en hierdoor ruimte creëert om je leven (opnieuw) vorm te geven.

'Voluit leven' verscheen in 2009, is vertaald in het Engels, Duits en Deens, en beleeft inmiddels zijn 18e oplage.

De inhoud van dit boek is ook beschikbaar in een online module.

Bestel boek >>

Voluit leven online >>

Voluit leven, Voluit leven boek, Voluit leven Ernst Bohlmeijer
Voluit leven
Ik ben altijd ergens anders. Over mindfulness en leven met aandacht

In dit boek over mindfulness wordt beschreven hoe je denkpatronen doorbreekt die ervoor zorgen dat je leven aan je voorbij gaat zonder dat je hier erg in hebt. Je leert leven met aandacht. Er wordt gebruik gemaakt van mindfulnessoefeningen die eeuwenoud zijn, en al tientallen jaren met succes worden toegepast in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Na het lezen van dit boek lukt het je om steeds vaker aanwezig te zijn: in het hier en nu.

'Ik ben altijd ergens anders' verscheen in 2011.

 

Bestel >>

Mindfulness Monique Hulsbergen
Emoties. Wat doe je ermee? Creëer een evenwichtig emotioneel leven

In dit boek wordt beschreven wat emoties zijn, hoe je ze herkent en wanneer je er last van krijgt. Je leest over het verschil tussen destructieve en constructieve uitingsvormen en wat je kunt doen om emoties te reguleren. Je krijgt handvatten voor een evenwichtig emotioneel leven door duidelijke uitleg en oefeningen. Na adviezen voor het verwerken van emotionele gebeurtenissen sluit het boek af met het belang van het ervaren van plezierige emoties en hoe je deze versterkt.

'Emoties wat doe je ermee?' verscheen in 2012.

Bestel >>

Emoties Monique Hulsbergen
 
Mindfulness in tijden van tegenslag

Het leven kent behalve hoogtepunten ook dieptepunten. Iedereen maakt moeilijke periodes door en op dit moment is er een collectieve crisis. Je veerkracht wordt zeer op de proef gesteld.
Dit toegankelijke boek is geschreven voor mensen die een manier zoeken om moeilijke omstandigheden het hoofd te bieden. De auteur laat zien hoe je met mindfulness je veerkracht versterkt en balans vindt. Daardoor ontstaat ruimte voor persoonlijke groei en voor een nieuwe betekenis in het leven.

'Mindfulness in tijden van tegenslag' verscheen in 2013.

Bestel >>

Mindfulness in tijden van tegenslag Monique Hulsbergen
 
Dit is jouw leven. Ervaar de effecten van de positieve psychologie

Dit zelfhulpboek gaat over levenskunst. Maar in plaats van een boek waarmee je jezelf kunt verbeteren, gaat het om 'ont-beteren'. Levenskunst is eerder het loslaten van bepaalde patronen dan het jezelf opleggen van eisen waaraan je moet voldoen. Het gaat om ruimte maken, jezelf toestaan te zijn wie je bent. Dan komt er ruimte voor inspiratie, levensvreugde en groei.

Het boek 'Dit is jouw leven' is gebaseerd op de positieve psychologie en wordt toegepast in coachingstrajecten in de geestelijke gezondheidszorg en arbeidshulpverlening. Het boek wordt onder meer gebruikt bij de cursus 'Goed leven met een psychische stoornis'.

'Dit is jouw leven' verscheen in 2013 (inmiddels 7e oplage) en is vertaald  in het Engels.

Bestel >>

Lees meer >>

Floreren, Positieve psychologie, welbevinden
 
Compassie als sleutel tot geluk. Voorbij stress en zelfkritiek

Het boek 'Compassie als sleutel tot geluk' is bedoeld voor zelfkritische mensen met overbelasting en stress. Het boek kun je zelfstandig doorwerken of met een begeleider. Het wordt gebruikt in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ. Het blijkt dat compassie een belangrijke factor is bij mentale gezondheid en preventie van burn-out. Hoe meer compassie, hoe meer veerkracht en positief psychologisch functioneren.

 

'Compassie als sleutel tot geluk' verscheen in 2015 (inmiddels 5e oplage).

Bestel >>

Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen, Ernst Bohlmeijer compassie
De kracht van dankbaarheid

Dankbaarheid is een van de krachtigste mogelijkheden om het leven intensiever en vreugdevoller te maken. Het vergroot bovendien je veerkracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden. En het goede nieuws is: dankbaarheid kun je trainen. Dit inspirerende en praktische boek geeft je inzicht in de verschillende soorten dankbaarheid en toont je aan de hand van concrete oefeningen hoe je meer dankbaarheid in je leven kunt ervaren, waardoor je jezelf in een positieve, zichzelf versterkende spiraal brengt.

'De kracht van dankbaarheid' verscheen in 2018.

Bestel >>

Lees meer >>

De kracht van dankbaarheid Ernst Bohlmeijer
 
Leven met pijn. De kunst van het aanvaarden

Het boek 'Leven met pijn' is een bewerking van het boek 'Voluit leven' met specifieke aandacht voor pijn- en vermoeidheidsklachten. Het boek wordt toegepast in de huisartsenpraktijk en revalidatiezorg.

Een op de vijf volwassenen heeft last van langdurige pijn. Wanneer je langdurig pijnklachten hebt, heeft dit grote invloed op je leven. Je stemming wordt beïnvloed door pijn en het belemmert je in je dagelijkse bezigheden en relaties. Waarschijnlijk herken je dat de strijd tegen pijn centraal is komen te staan in je leven.

Dit boek laat zien hoe je ondanks en met de pijn een waardevol leven kunt leiden. Je ervaart hoe energie ontstaat wanneer je het gevecht tegen de pijn loslaat. En hoe je deze energie vervolgens kunt richten op wat je belangrijk vindt.

'Leven met pijn' verscheen in 2010 (inmiddels 8e oplage).

Bestel >>

​​​

Ernst Bohlmeijer Voluit leven, Ernst Bohlmeijer boeken