Ernst Bohlmeijer

 

Ernst Bohlmeijer werkt sinds 1991 als psycholoog en werd in 2011 benoemd tot hoogleraar Mental Health Promotion aan de Universiteit Twente. Zijn onderzoek richt zich op het onderbouwen en evalueren van interventies die zijn gebaseerd op acceptance and commitment therapy, positieve psychologie en compassion focused therapy. Deze interventies dragen bij aan een gebalanceerde gezondheidszorg waarin zowel aandacht is voor klachten als welzijn.

Ernst is redacteur van 'Handboek Positieve Psychologie' en auteur van een aantal zelfhulpboeken, waaronder 'Voluit leven', 'Dit is jouw leven' en 'Compassie als sleutel tot geluk'.

'Wanneer ik mijn werk in ogenschouw neem, denk ik dat zingeving en levenskunst de rode draad vormen. De boeken zijn vanuit dit thema organisch tot stand gekomen. Hoe we omgaan met verlies en moeilijke levenssituaties en het leed dat eruit voortkomt, bepaalt ons meer dan het geluk dat ons toevalt. Dat staat centraal in het boek 'Voluit Leven'. Maar levenskunst is ook genieten, bewustzijn van je talenten en deze durven inzetten, je verbeelding gebruiken, en kansen voor persoonlijke ontwikkeling benutten. Dat staat centraal in het boek 'Dit is jouw leven'. Toen we onderzoek deden naar deze methode, ontdekten we hoe belangrijk (zelf)compassie is voor persoonlijke groei. Dat thema werkten we uit in het boek 'Compassie als sleutel tot geluk'. Van daar is het een kleine stap naar de relatie en verbinding met anderen. De drie boeken vormen een trilogie van praktische levenskunst’.

Voor meer informatie over publicaties lees verder op de website van Boom uitgevers Amsterdam >