top of page
Monique Hulsbergen

Ik werk als freelance psycholoog en ben auteur van boeken over cognitieve gedragstherapie, mindfulness, emotieregulatie, levensvreugde en compassie.

Ik ben opgeleid als gz-psycholoog/psychotherapeut en heb jarenlang gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg.

Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met diverse meditatievormen en lichaamsgerichte benaderingen. Door dagelijkse training heb ik geleerd mijn bewustzijn te verhogen, voorbij het denken te gaan en deze vaardigheid toe te passen in het leven.

In 2009 schreef ik een handboek voor professionals over meditatie binnen de context van cognitieve gedragstherapie. Sindsdien heb ik meerdere handboeken voor professionals en zelfhulpboeken voor het algemene publiek geschreven. Zij zijn gericht op mensen die hun veerkracht willen vergroten en spiritueel welzijn willen verbeteren.

Als mede-ontwikkelaar van de interventie 'Voluit Leven' heb ik bijgedragen aan de implementatie ervan binnen de geestelijke gezondheidszorg door het verzorgen van nascholing aan professionals.

In opdracht van derden ontwikkel ik online modules en schrijf ik teksten over geestelijke gezondheid en spiritualiteit.

Op de website die je nu bezoekt, vind je een overzicht van mijn publicaties en boeken.

Voor mijn cv klik hier >

Psychotherapie

Mijn interesse is verschoven, en ik werk niet langer als een BIG-geregistreerd gz-psycholoog/psychotherapeut en mindfulnesstrainer.

Voor informatie over psychologen en psychotherapeuten, kun je terecht op de websites van de Nederlandse Vereniging voor Psychologen en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.

Voor informatie over deelname aan een cursus mindfulness of Voluit leven, klik hier voor adressen.

Boeken

De boeken zijn te koop in iedere boekhandel. Ik verwijs voor een bestelling naar de webshop van Boom uitgevers Amsterdam.

De vertaalde boeken zijn te koop via bol.com of Amazon.

Monique Hulsbergen
bottom of page