top of page

Handleiding voor professionals

Help mensen tot bloei komen met Voluit leven In 2009 verscheen 'Voluit Leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden'. Het boek beleeft momenteel zijn drieëntwintigste druk en wordt op brede schaal ingezet in de gezondheidszorg. Daarnaast is de inhoud beschikbaar in de vorm van een online module.

'Voluit Leven' helpt mensen tot bloei te komen, zelfs wanneer er sprake is van psychische klachten. Het wordt veel gebruikt door mensen die zijn vastgelopen in het leven.


Handleiding voor professionals

De handleiding voor professionals ondersteunt de manier waarop 'Voluit leven' wordt toegepast als interventie in de behandelpraktijk. Naast het theoretische fundament besteedt de handleiding aandacht aan diverse settings en bevat praktische draaiboeken en protocollen, zoals het protocol voor de groepstraining. Het boek biedt uitgebreide ondersteuning voor professionals die getraind worden in het toepassen van deze methodiek.

Je kunt het boek bestellen in de webshop van Boom uitgevers Amsterdam >


Stichting Edukans

De opbrengst van dit boek gaat naar Stichting Edukans.

Monique Hulsbergen

Onder redactie van Monique Hulsbergen & Ernst Bohlmeijer

Bijdragende auteurs:

Maartje Witlox, Philip Spinhoven, Nadia Garnefski, Vivian Kraaij, Vincent van Bruggen, Marja Schokker, Sarah Verheul, Marie-Cécile Albert, Piet Dalebout, Silvia Bloemberg, Dorian Swijtink, Jolanda de Bruin, Karlein Schreurs, Petra van der Molen, Liesbet van Velzen-Vermaas en

Thijs van der Haar
bottom of page