Voluit leven, handleiding voor professionals

Help mensen tot bloei komen met Voluit leven In 2009 verscheen het zelfhulpboek Voluit leven. Inmiddels zijn er bijna 40.000 exemplaren van verkocht en wordt het in de volle breedte ingezet in de ggz. Binnenkort is er ook de bijpassende handleiding voor professionals. Voluit leven is gebaseerd op ACT en MBCT en helpt mensen tot bloei te komen, ook als er sprake is van psychische klachten. Het boek wordt breed ingezet voor mensen die zijn vastgelopen in het leven. Door het sprookje van een lang en gelukkig leven (zonder pijn en verdriet) te laten varen en juist op te merken wat er in je omgaat, kunnen mensen ontdekken wat ze echt belangrijk vinden. Zo gaan ze op weg naar een leven met meer vrijheid en kwaliteit en kunnen ze daadwerkelijk voluit leven.

Voluit leven: handleiding voor professionals

De handleiding voor professionals ondersteunt de manier waarop Voluit leven wordt toegepast als interventie in de behandelpraktijk. Naast het theoretische fundament is er aandacht voor diverse settings en zijn er praktische draaiboeken en protocollen opgenomen. Het boek biedt volop handvatten voor professionals die worden getraind in het werken volgens deze methodiek.

Je kunt het boek reserveren in de webshop van Boom uitgevers Amsterdam >


Stichting Edukans

Wij verzorgen nascholing voor hoogopgeleide professionals. Scholing is essentieel en niet vanzelfsprekend voor iedereen. De onderwijsprojecten van Stichting Edukans bieden kinderen wereldwijd een kans om naar school te gaan. Wij ondersteunen dit door de opbrengst van dit boek af te dragen aan Stichting Edukans.


Onder redactie van Monique Hulsbergen & Ernst Bohlmeijer

Bijdragende auteurs:

Maartje Witlox

Philip Spinhoven

Nadia Garnefski

Vivian Kraaij

Vincent van Bruggen

Marja Schokker

Sarah Verheul

Marie-Cécile Albert

Piet Dalebout

Silvia Bloemberg

Dorian Swijtink

Jolanda de Bruin

Karlein Schreurs

Petra van der Molen

Liesbet van Velzen-Vermaas

Thijs van der Haar