top of page

Voluit leven. Handleiding voor professionals

Help mensen tot bloei komen met Voluit leven In 2009 verscheen Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden. Inmiddels beleeft het boek zijn eenentwintigste druk en wordt het in de volle breedte ingezet in de gezondheidszorg. De inhoud is ook beschikbaar in een online module.

Voluit leven helpt mensen tot bloei te komen, ook als er sprake is van psychische klachten. Het boek wordt breed ingezet voor mensen die zijn vastgelopen in het leven.


Handleiding voor professionals

De handleiding voor professionals ondersteunt de manier waarop Voluit leven wordt toegepast als interventie in de behandelpraktijk. Naast het theoretische fundament is er aandacht voor diverse settings en zijn er praktische draaiboeken en protocollen opgenomen, zoals het protocol voor de groepstraining. Het boek biedt volop handvatten voor professionals die worden getraind in het werken volgens deze methodiek.

Je kunt het boek bestellen in de webshop van Boom uitgevers Amsterdam >


Stichting Edukans

Scholing is essentieel en niet vanzelfsprekend voor iedereen. De onderwijsprojecten van Stichting Edukans bieden kinderen wereldwijd een kans om naar school te gaan. Wij ondersteunen dit door de opbrengst van dit boek af te dragen aan Stichting Edukans.


Monique Hulsbergen

Onder redactie van Monique Hulsbergen & Ernst Bohlmeijer

Bijdragende auteurs:

Maartje Witlox, Philip Spinhoven, Nadia Garnefski, Vivian Kraaij, Vincent van Bruggen, Marja Schokker, Sarah Verheul, Marie-Cécile Albert, Piet Dalebout, Silvia Bloemberg, Dorian Swijtink, Jolanda de Bruin, Karlein Schreurs, Petra van der Molen, Liesbet van Velzen-Vermaas en

Thijs van der Haarbottom of page