top of page

Voluit leven - handleiding voor professionals (herziening)

In het hulpboek Voluit leven staat het aanvaarden van en niet vechten tegen psychische klachten centraal. Leed hoort bij het leven en door dit gegeven te accepteren, wordt de psychische pijn minder. 


Voluit leven – handleiding voor professionals is een gids waarmee therapeuten hun cliënten kunnen helpen het leven voluit te omarmen. Het bevat principes van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Deze handleiding biedt een routekaart voor het bereiken van een diepere betekenis, verbondenheid en vreugde, terwijl het erkent dat leed een onvermijdelijk onderdeel is van het leven. Het benadrukt dat het beter accepteren van dit leed kan helpen om psychische pijn te verminderen, waardoor er ruimte ontstaat voor wat je echt belangrijk vindt.  

 

Het boek biedt protocollen en draaiboeken die therapeuten stap voor stap kunnen volgen. Zo kunnen zij een veilige ruimte creëren waarin cliënten hun angsten kunnen overwinnen, hun passies kunnen omarmen en hun volledige potentieel kunnen bereiken.  


Bijdragende auteurs:

Onder redactie van Monique Hulsbergen & Ernst Bohlmeijer

Maartje Witlox, Philip Spinhoven, Nadia Garnefski, Vivian Kraaij, Vincent van Bruggen, Marja Schokker, Sarah Verheul, Marie-Cécile Albert, Piet Dalebout, Silvia Bloemberg, Dorian Swijtink, Jolanda de Bruin, Karlein Schreurs, Petra van der Molen, Liesbet van Velzen-Vermaas en Thijs van der Haar.


Comments


bottom of page