top of page
Train-de-trainer Voluit leven
Algemeen

In deze training komen de uitgangspunten, werkmethoden en doelstellingen van de interventie Voluit leven aan bod. Dit betreft een combinatie van mindfulness en acceptance and commitment therapy in een gestructureerd programma. De workshop is ervarings- en praktijkgericht. Na afloop ben je in staat mensen individueel te begeleiden bij het doorlopen van de interventie en de groepsinterventie Voluit leven te geven aan cliënten met (niet ernstige) psychische problematiek.

Voor wie?

De training is geschikt voor minimaal HBO-opgeleide hulpverleners die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg (maatschappelijk werkers, praktijk ondersteuners huisartsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, preventiewerkers, artsen, psychologen en psychotherapeuten).

Hoewel mindfulness een rode draad is in de interventie 'Voluit leven', wordt aan dit thema op deze dag geen aandacht besteed. Daarom is deze workshop vooral geschikt voor mensen die affiniteit en ervaring hebben op het gebied van mindfulness (bijvoorbeeld via nascholing of eigen meditatie-ervaring).

Indien je de interventie als groepsaanbod wilt aanbieden, gaan we er vanuit dat je ervaring hebt met het begeleiden van groepen.

Incompanytraining

Deze training wordt niet meer aangeboden met open inschrijving.

Klik hier voor informatie over het organiseren van een online incompanytraining van twee dagdelen.

Literatuur

Vooraf aan te schaffen:

M.L. Hulsbergen & E.T. Bohlmeijer (2021, red). Voluit leven, handleiding voor professionals. Achtergrond, toepassingen en draaiboeken.
Informatie en bestellen >

Bohlmeijer, E.T. en M.L. Hulsbergen (2009). Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.
Informatie en bestellen >

Aanbevolen literatuur mindfulness:

Hulsbergen, M.L. (2009). Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam.
Informatie en bestellen >

Segal, Williams & Teasdale (2013). Mindfulness en Cognitieve Therapie bij Depressie. Amsterdam: Nieuwezijds B.V.
Informatie en bestellen >

voluitleven.jpg
Voluit leven, handleiding voor professionals
bottom of page