Workshop Voluit leven
gebaseerd op acceptance and commitment therapy
Klik hier voor informatie over het organiseren van een incompanytraining.

Aangepaste voorwaarden wegens het coronavirus

Wij sturen de digitale factuur na de zomer en er is geen aanbetaling nodig. In het geval een workshop niet kan doorgaan wegens de dan geldende RIVM-richtlijnen vervalt de betalingsverplichting.

Algemeen

In deze eendaagse nascholingscursus komen de uitgangspunten, werkmethoden en doelstellingen van de interventie Voluit leven aan bod. Dit betreft een combinatie van mindfulness en acceptance and commitment therapy in een gestructureerd programma. De workshop is ervarings- en praktijkgericht. Na afloop ben je in staat mensen individueel te begeleiden bij het doorlopen van de interventie en de groepsinterventie Voluit leven te geven aan cliënten met (niet ernstige) psychische problematiek.

Materiaal voor cliënten:

Het hulpboek 'Voluit leven' wordt gebruikt bij de begeleiding van cliënten. Het programma is ook online beschikbaar via het platform van Minddistrict.

Voor wie?

De workshop is geschikt voor minimaal HBO-opgeleide hulpverleners die werkzaam zijn in de geestelijke gezondheidszorg (maatschappelijk werkers, praktijk ondersteuners huisartsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, preventiewerkers, artsen, psychologen en psychotherapeuten).

Hoewel mindfulness een rode draad is in de interventie 'Voluit leven', wordt aan dit thema op deze dag geen aandacht besteed. Daarom is deze workshop vooral geschikt voor mensen die affiniteit en ervaring hebben op het gebied van mindfulness (bijvoorbeeld via nascholing of eigen meditatie-ervaring).

Indien je de interventie als groepsaanbod wilt aanbieden, gaan we er vanuit dat je ervaring hebt met het begeleiden van groepen.

Locatie

Landgoed ISVW te Leusden.

Klik hier voor de locatie en route op Google maps.

Datum

23 oktober 2020 (10:00 tot 16:30, de zaal is open vanaf 9:30). Vol, via het inschrijfformulier kun je op de reservelijst komen.

of

30 oktober 2020 (10:00 tot 16:30, de zaal is open vanaf 9:30). Nog één plek beschikbaar.

Deze training is ook te boeken als incompanytraining.

Studiebelasting

Naast de trainingsdag 8 uur zelfstudie (doorwerken interventie 'Voluit leven' en draaiboek).

Aantal deelnemers

Minimaal 10, maximaal 14.

Docent(en)

23-10-2020 (vol, reservelijst)

Ernst Bohlmeijer

30-10-2020 (vol, nog één plaats beschikbaar)

Silvia Bloemberg en/of Dorian Swijtink

Literatuur

Vooraf aan te schaffen (niet in cursusprijs inbegrepen):

Bohlmeijer, E.T. en M.L. Hulsbergen (2009). Voluit leven. Mindfulness of de kunst van het aanvaarden. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam. Kosten: € 28,20 >>

Aanbevolen literatuur (niet in cursusprijs inbegrepen):

Hulsbergen, M.L. (2009). Mindfulness. De aandachtsvolle therapeut. Amsterdam: Boom uitgevers Amsterdam >>

A-Tjak, J.  (2015). Acceptance and Commitment Therapy. Theorie en praktijk. Tweede herziene druk. Houten: Bohn Stafleu Van Loghum >>

Prijs

€ 325,00 (vrijgesteld van BTW, inclusief lunch en draaiboek).

Inschrijving

Als je je inschrijft stem je in met het privacybeleid en de betalings- en annuleringsvoorwaarden.

Na het versturen van het aanmeldformulier ontvang je binnen drie werkdagen een bericht of je kunt deelnemen met de digitale factuur, informatie over de trainingsdag en een pdf met de betalings- en annuleringsvoorwaarden.

Voor inschrijving klik hier >>

Accreditatie

LV POH-GGZ: 6 punten

Overige beroepsverenigingen: geen

voluitleven.jpg
Draaiboe cursu Voluit leven